Tietoa yhtiöstä

TLS Verkko Oy

 Sähkönsiirtoa väylänvarressa!

TLS Verkko Oy on aloittanut toimintansa vuoden 2021 alussa. Yhtiö sai alkunsa Tornionlaakson Sähkö Oy:n perustettua yhtiön jatkamaan yli 70 vuotta jatkunutta sähkön siirtotoimintaa. Syy yhtiön perustamiseen oli siinä, että sähkömarkkinalaki vaatii, että sähköverkkotoiminta on eriytettävä omaksi oikeudellisesti eriytetyksi yritykseksi, kun sähkön siirron määrä ylittää 200 Gigawattituntia vuodessa kolmena vuonna peräkkäin.

Olemme verkkoyhtiö, jonka pääasiallinen tehtävä on turvata sähkönjakelu alueellamme. Toimipisteitämme on Kolarissa, Pellossa, Ylitorniolla ja Torniossa. Teemme työtä toimintavarman ja laadukkaan sähköverkon rakentamisessa ja ylläpidossa koko verkostomme alueella. Vastaamme sähköliittymien rakentamisesta, ylläpidosta ja sähkön jakelusta yksityisille kotitalouksille, matkailukohteisiin ja yritysten liikekiinteistöihin.

Toimimme monopoliasemassa  ja sen vuoksi toimintaamme valvotaan ja säädellään tarkasti.

Sähkönjakelua seutukunnassa!

Hallinnoimme sähköverkkoa vajaan 4 000 kilometrin verran pääosin Tornionjoen varrella, väylänvarressa. Verkostosta 300 kilometriä on suurempia, 110 kV sähköverkkoa. Säävarmoja sähköasemia alueellamme on  13 kappaletta.  Verkkomme turvaa lähes 17 000 käyttäjän sähkönsaannin vuorokauden ympäri vuodenajoista riippumatta.

-Jalat meressä ja pää pilvissä!-

Jakeluverkkokartta (pdf)

Image