Tietoja ja ohjeita

Pientuotanto

Pientuotanto,  100 kVA – 2 MVA sähköntuotantoa

Pientuotannosta saatava sähkön määrä on suurempi kuin mikrotuotannossa. Laitteiston sähköntuotantokapasiteetti on yli 100 kVA, mutta korkeintaan 2 MVA. Yleisimpiä pientuotantolaitoksia ovat aurinkovoimalat, tuulivoimalat, vesivoimalat ja biopolttolaitokset.

Ota aina jo suunnitteluvaiheessa yhteys asiantuntijoihimme. Yhteystiedot löytyvät sivultamme Asiakaspalvelun yhteystiedot tai ilmoituslomakkeella.

Tarkista sijaintikunnan lupavaatimukset, tarvitseeko laitteisto rakennus- tai toimenpideluvan kunnan rakennusvalvontaviranomaiselta.

Ennen tuotantolaitteiston hankintaa on myös  selvitettävä sähkösuunnittelijan /-urakoitsijan kanssa, millaisia muutoksia tuotantolaitteiston liittäminen vaatii kiinteistösi sisäiseen sähköverkkoon.

Ennen laitteiston hankkimista varmistu, että se soveltuu yleiseen sähkönjakeluverkkoon liitettäväksi Suomessa. Tarkista Energiateollisuus ry:n suositukset.

Sähköntuotanto voidaan liittää TLS Verkko Oy:n  jakeluverkkoon, kun tuotantolaitteet on hyväksytty sähköverkkoon liitettäväksi. Itse voimalan rakentaminen ja liittymispisteen jälkeiset sähkötyöt kuuluvat asiakkaalle. Tuotantolaitos voidaan liittää olemassa olevaan sähköliittymään tai sitä varten rakennettavaan erilliseen sähköliittymään. Jos tuotantolaitoksen nimellisteho ylittää olemassa olevan sähköliittymän sopimustehon, tulee tehoa kasvattaa.

Liittäminen osaksi jakeluverkkoa tapahtuu aina jakeluverkkoyhtiön luvalla.

Käyttöönoton yhteydessä liittymispisteessä oleva sähkömittari ohjelmoidaan mittaamaan energiaa myös verkon syötön suuntaan. Sähköverkosta otettu ja sinne syötetty ylijäämäenergia käsitellään aina erillisinä tietoina. Ylijäämäenergian voit syöttää TLS Verkko Oy:n verkkoon.

Mikäli haluat myydä mahdollista ylijäämätuotantoa yleiseen sähköverkkoon, mittauksen muutoksen lisäksi myynti edellyttää aina sopimusta sähkön ostajan kanssa.

Oman sähkön tuottaminen voi olla verollista toimintaa.

Lue lisää sivuiltamme Sähköntuotannon sähköverovelvollisuus.

Tutustu ehtoihin ja ohjeisiin sivultamme Sopimusehdot ja sopimuserimielisyydet.

Pientuotannon liittäminen jakeluverkkoon hinnoitellaan tapauskohtaisesti.

Sähkön siirtohinnaston löydät hinnastot osiosta.

Yhteydenottolomake
Tallentamalla sähköpostiosoitteesi, saat lähettämäsi yhteydenottopyynnön myös sähköpostiisi.
Tarkista, sähköpostilla vaihtoehdossa, että ilmoitit sähköpostiosoitteen!
Käsittelemme henkilötietoja henkilötietolain ja tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Lue lisää Rekisteriselosteesta.