Sähköliittymä

Uusi sähköliittymä

Jotta rakentaminen etenee aikataulussa, tilaa liittymissopimus heti, kun sähkösuunnittelijasi on määritellyt pääsulakekoon.

Liittymän rakentaminen perustuu liittymissopimukseen. Sähköliittymän tilaaminen alkaa liittymismahdollisuuden selvittämisellä. Tekninen neuvontamme auttaa sinua kaikissa sähköliittymien rakentamiseen ja liittymissopimuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Sähköliittymän tilaamisen vaiheet

1. Alkukartoitus

Yleensä asemakaava-alueen tonteilla on valmiina riittävä liittymisvalmius.

Tarvittaessa liittymismahdollisuuden selvittämistä varten ota yhteyttä sähköpostilla tekniseen asiakaspalveluumme tekninen.asiakaspalvelu@tls.fi ja liitä mukaan rakennuskohteen asemapiirros tai riittävän tarkka karttaliite.

Puhelimitse:

Pellon ja Kolarin alueella
puhelin  016 532 080

Tornion ja Ylitornion alueella
puhelin 016 532 060

Liittymän toimitusaika

Jos liittymä edellyttää sähköverkon rakentamista, annamme toimitusaikataulusta arvion.

Toimitusaika lasketaan siitä, kun liittyjän allekirjoittama liittymissopimus on palautunut allekirjoitettuna meille. Toimitusaika on yleensä 1–3 kuukautta. Liittymän edellyttäessä keskijänniteverkon tai muuntamon rakentamista voi toimitusaika olla 6 kuukautta tai pidempikin.

Toimitusaika on riippuvainen kaikissa tapauksissa siitä, missä ajassa maanomistajien kanssa saadaan sovittua kaapeleiden ja muuntamoiden sijoittamisesta maanomistajan omistamalle kiinteistölle.

2. Tee kanssamme sähköliittymissopimus.

Sähköverkkoon liittymisestä tehdään aina kirjallinen liittymissopimus.

Aloita sähköliittymän tilaaminen täyttämällä huolellisesti lopussa oleva liittymän tilaus lomake.

Sopimuksen teon yhteydessä toimita meille asemapiirros tai riittävän tarkka karttaliite, josta selviää tulevan mittauskeskuksen sijainti.

Liittymissopimuksen mukana lähetämme käyttöpaikkatunnuksen, jota tarvitset sähkönmyyntisopimuksen tekemiseen. Tee sähkönmyyntisopimus sähkönmyyntiyhtiön kanssa. Samalla sinulle tulee automaattisesti sähkönsiirtosopimus TLS Verkko Oy:n kanssa.

Monimittarikohteissa, esimerkiksi parit-, rivi-, erillistalo ja vastaavissa, joissa yhteen sähköliittymään tulee useampi asunto / käyttöpaikka, tarvitsemme sähköpiirustukset (pääkeskus- ja mittauskeskuskaaviot sekä nousujohtokaavion), joiden perusteella luomme käyttöpaikkatunnukset kaikille sähkön mittauksille.

Voi lisätä liitteeksi myös liittymän sähköpääkeskus- ja mittauskeskuskaaviot, nousujohtokaavion ja sähköasemapiirroksen. Voimme myös tarvita muita sähköpiirustuksia (esim. keskijänniteliittymässä). Sähköurakoitsijasi voi toimittaa nämä liitteet myös mittarointipyynnön yhteydessä.

Noudatamme sähköliittymän rakentamisessa Energiateollisuus ry:n suosittelemia liittymisehtoja LE 2019 sekä ohjetta ”Sähköliittymän hinnoitteluperusteet ja rakentamiseen liittyvät ohjeet”.

3. Liittäminen sähköverkkoon

Liittymän sähköverkkoon liittämisestä vastaava sähköurakoitsijasi. Sähköurakoitsija tilaa liittymän liittämisen sähköverkkoon ja mittaroinnin yleistietolomakkeella. Sähköurakoitsijan tulee toimittaa mittarointipyynnön yhteydessä tarvittavat sähköpiirustukset, jotta varmistetaan, ettei niihin ole tullut muutoksia rakentamisen aikana. Mitä aiemmin sähköpiirustukset toimitetaan, sitä jouhevammin mittareiden asennus hoituu.

Toimitusaika tilauksesta on noin 14 työpäivää edellyttäen, että liittymissopimus ja sähkönmyyntisopimus ovat kunnossa.

Aloita liittymän tilaaminen täyttämällä alla oleva lomake

Kysely sähköliittymästä
Käytämme suojattua yhteyttä. Voit lukea lisää henkilötietojen käsittelystämme sivuiltamme Rekisteriseloste.
Tallentamalla sähköpostiosoitteesi, saat lähettämäsi tiedot myös sähköpostiisi.

Sähkön käyttöpaikan tiedot

Esim. 854- 402- 111- xx
Tutustu liittymis- ja liitäntämaksuhinnastoon sivultamme.
Käsittelemme henkilötietoja henkilötietolain ja tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Lue lisää Rekisteriselosteesta.

 

Tutustu myös muihin asiaan liittyviin sivuihimme sekä Sähköliittymän kytkentävalmius ohjeeseen.

Täydennä  Yleistietolomake ja palauta se meille sähköpostitse tekninen.asiakaspalvelu@tls.fi