Palvelemme/asiakaspalvelu@tls.fi /ma-pe klo 9-11 p.016 532 050/Vikapäivystys 24h p.016 532 030

Tietoja ja ohjeita

Etäluettavat sähkömittarit

Laadukasta ja oikea-aikaista tietoa sähkömittareiden kautta!

Käytössämme ovat etäluettavat Aidon merkkiset sähkömittarit. Mittarit etäluetaan automaattisesti kerran vuorokaudessa.  Mittareista saadaan lukematietojen lisäksi tietoa sähköverkkomme jännitteestä ja muuta tarpeellista laatutietoa.

Etäluenta mahdollistaa vuorokautisen  ja todellisen sähkönkulutuksen seurannan ja laskutuksen. Mittarit mahdollistavat sinulle  kulutuksen seurannan pelkästään laskutuksen perusteella ja tietojen löytymisen Online-palvelustamme.

Etämittarista on hyvä huomioida,  että tarvittaessa katkaiset sähköt asunnostasi ensisijaisesti kytkentälaitteen painikkeesta. Tällöin mittarin tiedonsiirtoyhteys ei katkea ja lukemat pystytään etälukemaan.

Mittareiden käyttöohjeeseen voit tutustua linkin liitteestä  Aidon 6531 Mittalaitteen Lukuohje.

Huomioitavaa: Sähkötöiden ajaksi sähköt tulee katkaista asunnon pääkytkimestä ja avaamalla työkohteen sulakkeet.

Verkkoyhtiö seuraa mittareiden toimintaa päivittäin. Jos mittarin luentayhteys katkeaa,  lähtee asentaja suorittamaan korjausta laitteelle. Tämän vuoksi  on tärkeää, että mittaria ei jätetä pitkäksi aikaa sähköttömäksi. Jos näin kuitenkin joudutaan toimimaan esimerkiksi kiinteistössä tapahtuvan remontin vuoksi, asiasta tulee ilmoittaa myös verkkoyhtiön asiakaspalveluun. Silloin mittari voidaan  laittaa määräajaksi ns. hälytyssulkuun ja turhaa käyntiä ei tarvitse tehdä.

Nolla kulutuksenkin mittaus on tärkeää, silloin  asiakkaan laskutus menee todellisen tiedon perusteella, eimmekä joudu arvioimaan kulutuksia todellisen lukeman puuttuessa.

Mittari tallentaa sähköverkkoon liittyviä laatutietoja, jotka ovat auttavat mahdollisten ongelmatilanteiden selvittämisessä. Uudemmissa keskuksissa mittari on asennettu ennen pääkytkintä, jolloin kyseistä ongelmaa ei pääse syntymään.