Tietoja ja ohjeita

Varaudu sähkökatkokseen

Sähkökatkokseen varautuminen on viisautta!

Sinun olisi hyvä miettiä, mitä haittaa sähkökatkos voi  aiheuttaa ja varustautua sen mukaisesti. Jokaisesta kodista pitäisi löytyä ainakin

  • taskulamppu
  • kynttilöitä ja tulitikkuja
  • paristo- tai akkukäyttöinen radio
  • paristoja, jos lamppu tai radio niitä tarvitsee
  • varasulakkeita
  • polttopuita, jos kotona on tulisija

Sijoita tavarat niin, että löydät ne pimeässäkin helposti. Monissa kodin sähkölaitteissa on verkkovirran lisäksi paristovarmennus. Tarkista aika ajoin näiden laitteiden paristojen kunto.

Tallenna vikailmoitus ja yleinen hätänumero puhelimeen helposti löydettäväksi
Vikailmoituksen puhelinnumero on 016 532 030 ja Hätänumero on 112

Jos katkeamaton sähkönjakelu on välttämättömyys, sinun on hankittava oma varasähköjärjestelmä.  Lue  suosituksistamme lisää Varavoima sivuiltamme.

Me teemme parhaamme

Vaikka investoimme jatkuvasti  sähkökatkosten ennaltaehkäisemiseen, katkoksilta ei voi koskaan kokonaan välttyä. Kun sähkönjakelu jostain syystä keskeytyy, työt verkoston korjaamiseksi alkavat välittömästi. Voit luottaa siihen, että teemme parhaamme,  jotta saisit sähkösi mahdollisimman pian takaisin.

Kiitos vierailusta tällä sivullamme!

Toivomme, että pystyimme antamaan hyödyllisiä ajatuksia ja vinkkejä.

Tietokoneiden häiriösuoja perustuu hyvään maadoitukseen, tietokoneet ja niihin verrattavat laitteet tulee aina kytkeä maadoitettuun pistorasiaan.

Yritysten tietokonejärjestelmät suojataan yleensä katkeamattoman sähkönsyötön takaavalla UPS-laitteistolla. Se syöttää järjestelmään sähköä lyhyiden katkosten ajan sekä suodattaa verkkojännitteestä häiriöitä pois.

Ei ole liioiteltua varautua  myöskään pitkään katkokseen. Eri vuodenaikoina ongelmat ovat luonnollisesti eri tyyppisiä.

Talvisaikaan lämmin asunto on tärkeää. Pidä silloin  käytössä mahdollisimman vähän huoneita,sulje väliovia ja  välttä ulko-oven turhaa availua.

Kesällä ruoan säilyminen voi muodostua ennen pitkää ongelmaksi. Jos jääkaappi ja pakastin ovat hyvin eristettyjä, ne säilyttävät kylmän jopa useita vuorokausia. Pyri välttämään näiden avaamista.

Tutustu myös painettuun oppaaseen: Pahasti Poikki