Tietoja ja ohjeita

Miten sähkölaskutus toimii

Oikea-aikainen sähkölaskutus!

Oikea-aikainen ja säännöllinen sähkölaskutus auttaa sinua suunnittelemaan talouttasi. Sähkölaskutus perustuu sähkönkulutuksen mittaamiseen. Sähkönkulutusta mitataan etäluettavilla sähkömittareilla.

Sähkölaskutus aineisto muodostuu  kuukauden ensimmäisen viikon aikana edelliseltä kuukaudelta järjestelmään. Järjestelmästä laskutustieto lähtee tulostukseen. Henkilökuntamme ei tee manuaalista työtä säännölliseen sähkölaskutukseen, mutta seuraamme lähtevää laskutusaineistoa  massatarkastuksella.

Jos sähkölaskussasi on jotain kysyttävää, ota meihin yhteyttä. Selvitämme asian mahdollisimman pian.

Yhteystiedot löydät Asiakaspalvelun yhteystiedot sivuiltamme  tai jätä meille yhteydenottopyyntö.

Laskun voit saada paperisena kirjepostina tai e-laskuna. Yritysasiakkaana voit valita suoritun verkkolaskun paperilaskun sijaan.

E-lasku
E-lasku on edullisin ja nopein laskutusvaihtoehto. E-laskussa saat laskun suoraan verkkopankkiisi, jossa voit käydä sen hyväksymässä. Voit myös halutessasi asettaa laskulle eurorajan, jota pienemmät laskut hyväksytään automaattisesti. E-laskun saat käyttöön verkkopankissasi.

E-laskun etuuksia

  • E-lasku säilyy pankin aineistossa käyttämäsi pankin  lupaaman säilytysajan (vuosia).
  • E-laskun maksaminen on helppoa ja vaivatonta. Käytössäsi on myös eurorajaan sitomasi automaattimaksu.
  • Säästä ympäristoä! E-lasku on helppo tapa osallistua.

Ongelmia sähkölaskun maksamisessa

Joskus raha ei riitä eräpäivänä maksamiseen. Siinä tapauksessa ota heti yhteys asiakaspalveluumme. Online-palvelun kautta voit siirtää laskun eräpäivää enintään kuukaudella.  Yritetään yhdessä järjestää maksuasiat niin, että vältytään perintätoimilta.

Perintätoimet
Perintätoimet ovat osa oikeudenmukaista ja yhdenmukaista toimintaa.

Laskun erääntymisen jälkeen asiakkaalle lähetetään maksumuistutus. Maksumuistutuksen saatuasi, ota välittömästi yhteys perintäyhtiöön. Mikäli laskua ei maksukehotuksesta huolimatta makseta tai tehdä maksusuunnitelmaa, perintä siirtyy perintätoimistolle. Tästä voi asiakkaalle aiheutua huomattavat lisäkulut, koska perintätoimisto perii omat kulunsa asiakkaalta.

Pahimmillaan maksun laiminlyönti voi johtaa sähköntoimituksen keskeyttämiseen. Sähkön katkaisemisessa noudatamme Energiaviraston suosituksia.