Palvelemme/asiakaspalvelu@tls.fi /ma-pe klo 9-11 p.016 532 050/Vikapäivystys 24h p.016 532 030

Tietoja ja ohjeita

Sähköturvallisuus

Sähkön käyttäminen on turvallista!

Jos  tilanne on akuutti vaaratilanne, soita hälytyskeskukseen numeroon  112.  ilmoita  vikahavainnoista aina  24/7 vikapäivystyksemme  numeroon 016 532 020 tai tee vikailmoituslomake.

Älä missään nimessä mene työskentelemään tai oleilemaanmm. maassa makaavan tai viallisen sähköjohdon läheisyyteen. Varoalue on 20 metriä.  Älä   koskaan tee  mitään sellaista, missä voit joutua kosketuksiin viottuneiden sähköjohtojen kanssa.

Jos kotonasi huomaat sähkölaitteiden toimivan oudosti tai valojen palavan normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, syynä saattaa olla ns. nollajohtimen katkeaminen.
Lue lisää sivuiltamme Nollavika.  Huomio, että vika saattaa vioittaa sähkölaitteita tai aiheuttaa vakavampiakin seuraamuksia.
Vanhemmissa rakennuksissa pistorasioiden maadoitukset on kytketty nollajohtimiin. Jos nollavika on talon sisällä, maadoitus ei enää toimi ja sähkövirta joutuu etsimään vaihtoehtoisen reitin. Pistorasioihin kytketyt metallikuoriset sähkölaitteet ovat sähkövirralle otollinen kohde ja laite muuttuu sähköiseksi. Tämä voi aiheuttaa tulipalon tai pahimmillaan hengenvaaran. Mikäli epäilet nollavikaa, irrota sähkölaite verkosta ja ota heti yhteys sähköyhtiöösi.

Lue sähköturvallisuudesta lisää sivuiltamme Puunkaatopalvelu, kaapelinäyttöpalvelusta, Tietoja rakentajille ja urakoitsijoille.

Yleistä sähköturvallisuusasiaa löydät myös Tukesin, Työsuojelun ja Energiateollisuuden sivuilta. Tukesin painetut oppaat voit tulostaa käyttöösi Kodin Sähkoturvallisuus Tukes ja  Hengenvaara Esite

Kiitos sinulle huomiostasi sähköturvallisuuteen!