Ajankohtaista

10 tammikuun, 2018

Tykkylumitalkoot käynnissä myös Tornionjokilaaksossa!

Tänä talvena tykkylumikeskustelu on käynyt kiivaana mediassa ja sähköyhtiöissä. Olemme osana keskustelua.  Asentajien työpäivät ovat nyt täynnä maastossa työskentelemistä ja liikkumista lumikengin, moottorikelkoin ja millä milloinkin se vain on mahdollista.  Lunta on paljon ja se on pehmeää.

Verkkoalueellamme eri paikoissa on liikkeellä viidestä kuuteen tykkylumityöryhmää. Työryhmässä on aina vähintään kaksi henkilöä.  Työryhmät poistavat sähköjohtoihin painautuneita, pysyviä vikoja aiheuttavia puita ja oksia sekä ennaltaehkäisynä johtojen lähelle taipuneita oksia ja puita.  Työtä tehdään suunnitelmallisesti ja ammattimaisesti ja turvallisuuden vuoksi työmaa-alueelta katkaistaan tarvittaessa sähköt työn ajaksi. Tämä voi aiheuttaa hetkellisiä sähkönjakelun keskeytyksiä vääjäämättä myös asiakkaillemme.

Yleinen tykkylumitilanne huomioon ottaen, sähkökatkokset ovat olleet suhteellisen lyhyitä ja niiden määräkin on ollut kohtuullinen.

Odotamme Teiltä yhteistyötä. Sähköjohdot saattavat johtoihin kertyneen tykkylumen seurauksena roikkua lähellä maata, jolloin niihin koskettaminen on hengenvaarallista. Ilmoitathan meille, jos havaitset tavallisuudesta poikkeavasti roikkuvia sähköjohtoja tai jos oksat tai puut ovat linjojen päällä tai kaatumassa johtojen päälle.  Ohessa linkki vikailmoitukseen!

Älä missään nimessä mene itse poistamaan sähköjohdoista lunta tai niihin koskevia oksia tai puita tms. Me teemme sen, kun ilmoitat siitä meille.