Ajankohtaista

18 tammikuun, 2021

Tornionlaakson Sähkö on siirtänyt sähköverkkotoiminnan TLS Verkko Oy:lle

Liiketoimintasiirto

Tornionlaakson Sähkö Oy on vuoden 2021 alusta siirtänyt sähkön siirtotoimintansa sataprosenttisesti omistamaansa tytäryhtiöön TLS Verkko Oy.

Miksi liiketoimintasiirto on tehty?

Sähkömarkkinalaki vaatii, että siirtotoiminta on eriytettävä oikeudellisesti erilliseen yhtiöön, kun siirretyn sähkön määrä ylittää 200 Gigawattituntia vuodessa kolmena vuonna peräkkäin. Tornionlaakson Sähköllä tuo määrä on ylittynyt, joten lain määräämä yhtiöittäminen tehtiin vuoden 2021 alussa.

Mitä vaikutuksia liiketoimintasiirrolla on?

Asiakkaiden verkkopalvelu- ja liittymissopimukset siirtyvät TLS Verkko Oy:lle. Kaikki siirtohinnat ja sopimusehdot säilyvät ennallaan. Asiakkaalle liiketoimintasiirrolla ei ole muita vaikutuksia kuin että sähkön siirron ja muiden verkkopalveluiden laskuttaja on jatkossa TLS Verkko Oy.

Pitääkö asiakkaan tehdä jotakin liiketoimintasiirron vuoksi?

Asiakkaan ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin tarkistaa laskulta pankkitili, jolle maksu suoritetaan; pankkitilit tulevat muuttumaan maaliskuun 2021 laskusta lähtien. Lasku tulee aina maksaa sille pankkitilille, joka laskussa on mainittu. Asiakkaiden e- laskusopimukset tulevat siirtymään automaattisesti TLS Verkko Oy:lle.