Ajankohtaista

4 tammikuun, 2019

Nyt on aika tarkistaa vapaa-ajan kiinteistön sähköjen toimivuus

Hyvää alkanutta vuotta 2019!

Vuosi vaihtui hyvin tuulisissa merkeissä Aapeli myrskyn riehuessa Etelä-Suomessa.  Meillä pohjoisessa myrsky ei yltänyt täyteen voimaan.

Talven tullessa runsas lumentulo on kerännyt tykkylunta puihin ja kovalla tuulella tai lumisateella näitä puita voi katkeilla ja pudota linjojen päälle. Jos huomaat sähkölinjan päälle kaatuneita tai pahasti kallellaan olevia puita, niihin ei saa mennä koskemaan! Puiden koskeminen käsin tai esim suksisauvalla voi olla hengenvaarallista. Tee heti vikailmoitus Tornionlaakson Sähkölle ma-pe klo 8-16  p 016 532 050 tai muuna aikana vikailmoituksen voi soittaa p 016 532 030.

Kaikista pienistä sähkökatkoista ei tule tietoa sähköyhtiölle.  Jos esim. mökistä on palanut pääsulakkeita tai kaapelista on yksi tai useampi vaihe mennyt poikki, me emme pysty sitä reaaliaikaisesti seuraamaan.

Asiakkaalla on vastuu tarkistaa ja huolehtia omaisuudesta ja sähkön toimivuudesta.  Nyt olisi hyvä aika käydä tässä vaiheessa talvea vapaa-ajan asunnoissa tarkistamassa, että kaikki on kunnossa. Jatkossakin viikoittain, ettei lämpötila pääse laskemaan pakkasen puolelle, jos mahdollisen vian seurauksena sähköt sattuvat puuttumaan.

Myös jatkuvassa asuin käytössä olevissa asunnoissa on hyvä varautua sähkökatkoksiin.   Kotisivuiltamme löytyy tietoa, osiossa sähkönjakelun viat ja häiriöt, miten varautua sähkökatkokseen. Ohjeet on hyvä lukea ja varautua ohjeiden mukaan.  Varautuminen on viisautta.

Muistetaan myös tarkistaa naapurissa asuvien vanhuksien ja yksinasujien pärjääminen pitkien sähkökatkojen aikana, tarvitsevatko he apua?